News

profielfoto Met Hans Kemna bij de ShortCutz Awards in het EYE 26-01-2017

 

Afgelopen maandag 23 januari was ik (Acteursspot) als partner van ShortCutz Amsterdam bij de 4de editie van de ShortCutz Annual Awards. Een mooie avond waar de awards werden uitgereikt door bekende filmmakers en acteurs. Onder andere Rutger Hauer en Yorick van Wageningen reikte een award uit en hielden een korte inspirerende speech.

Ook Hans Kemna was weer aanwezigIn 2014 was Hans, via Acteursspot, als special guest bij de 66ste editie van ShortCutz Amsterdam in De Kring en in 2015 als ere gast tijdens de 2de ShortCutz Annual Awards in het EYE.
(Sinds eind 2013 is Acteursspot een partner van ShortCutz Amsterdam) 

In 1980 richtte Hans Kemna zijn bureau Kemna Casting op dat hij tot 1999 leidde. Mede dankzij hem werd in Nederland de casting voor acteurs geprofessionaliseerd. In 2005 ontving Hans Kemna een Gouden kalf voor zijn "belangrijke bijdrage aan de Nederlandse filmcultuur"

Zo'n 25 jaar geleden deed ik voor het eerst auditie bij Kemna Casting, bij Hans Kemna zelf. Zó spannend!! En ja waarom niet. Hans stond bekend als dé castingdirector van Nederland!

In 2007 deed ik mee aan een voor het publiek openbare casting in het Hoog Catharijne, Utrecht georganiseerd tijdens en met het Nederlands Film Festival samen met Fu Works. Met Hans Kemna, Tygo Gernandt, Tim Oliehoek en Maryam Hassouni in de jury.
Daar kreeg ik als winnaar een kleine rol in de film Spion van Oranje, onder regie van Tim Oliehoek.

 

 


Mooi om te zien hoe dingen kunnen lopen, dat ik als jong beginnend acteur opkeek naar iemand waarmee je later thuis op de koffie komt.

Acteren is een mooi vak! Echter wel een vak waar het werk niet voor het oprapen ligt. Maar waar een wil is is een weg, daar moet je wel keihard aan werken en vol voor gaan! Geloven in jezelf, volhouden en zelf de slingers ophangen! Met Acteursspot hoop ik daarin voor acteurs een steentje te kunnen bijdragen.

Richard de Maaré

 


share this:

Show all news messages


wait..
Array close


SSL security © acteursspot.nl 2013 - 2019 | Design: aaa-design.nl | Techniek: paqqa!