News

profielfoto Cannes Filmfestival 2016 23-05-2016

Van 11 t/m 22 mei was ik in Cannes tijdens het 69ste Filmfestival. Van de 34 Nederlandse korte films die geselecteerd waren voor de Short Filmcorner, speelde ik er in 5. Super tof en één van de redenen dat ik er was. Maar ik was er vooral om mezelf te oriënteren op de internationale markt als acteur.

Het was voor mij de eerste keer in Cannes dus heb alles een beetje op me af laten komen. Het Festival is meer een markt voor aankopen en verkopen van films en niet zozeer een markt voor acteurs maar ondanks dat vond ik het zeer de moeite waard om daar als acteur te zijn. Je kunt er namelijk goede contacten opdoen. Er lopen tientallen regisseurs, producenten / filmmakers rond uit alle hoeken van de wereld. Je hoeft je daar geen dag te vervelen.

Tijdens het Festival heb ik ook een masterclass van castingdirector Nancy Bishop gevolgd. Nancy heeft castings gedaan voor bijna 100 internationale films waaronder de films Bourne Identity, Casino Royal en Mission Impossible IV. Rond september zal Nancy ook een masterclass geven in Amsterdam. Hierover zal binnenkort meer info beschikbaar zijn.

Cannes was voor mij een zeer geslaagd festival en voor herhaling vatbaar, een aanrader!

Richard de Maaré


share this:

Show all news messages


wait..
Array close


SSL security © acteursspot.nl 2013 - 2019 | Design: aaa-design.nl | Techniek: paqqa!