Nieuws

profielfoto 14 juni NIEUWE FILMERS FilmCafé 01-06-2017

Nieuwe Filmers organiseert in 2017 vier Filmcafés in de Verkadefabriek Clubzaal met bijzondere gasten, boeiende interviews, uiteenlopende filmfragmenten en DJ Losse Veter. Gratis en open voor iedere maker, cineast, of filmliefhebber!

Op 14 juni is film critic, programmer & lecturer Hugo Emmerzael de host. Het programma:

► Over de landgrenzen
Focus op co-productie, met oa.: 
Aydin Dehzad Kaliber films: over de de co-production market tijdens het 67e Internationaal Filmfestival van Berlijn.
[MNK Boy; by Mete Gümürhan, written by Sibel Altınbaş and Mete Gümürhan Kaliber Film in cooperation with Topkapi Films (The Netherlands), Filmaltı (Turkey)]
Tim Smit regisseur/visual director over zijn SF-film Kill Switch, vanaf 4 juni in de bioscopen: de voorgeschiedenis, het maakproces en de weg daar naartoe.

► Nieuwe rubriek van host Hugo Emmerzael

► Het belang van Production design 
Production designers zijn verantwoordelijk voor het visuele concept van een film, tv- of theaterproductie. Ze bedenken een stijl voor sets, locaties, graphics, props, licht, camerahoeken en kleding, in nauwe samenwerking met regisseur en producent. 
Met:
Estrella Dewi De Graaf Production Designer o.a. Dimension of None [regie Indra Van T Hooft, winnende film NF 2016] en Onderbeds [regie Robin de Ridder].
Romke Faber Production Designer oa., Kill Switch, One Night Stands In het niets (over de Bijlmerramp), Vrij. De NTR Kort Groei heeft onlangs een prijs gewonnen in Italië. Romke houdt zich bezig met het concept van world building. www.faberface.com

Na afloop kan er worden (na)gepraat en geborreld! Ook is er de mogelijkheid tot inschrijving voor het One Week Filmproject [14 t/m 18 augustus].

14 juni aanstaande is er weer een FilmCafé avond: 

► Inloop 19:00u 
► Start programma 19:30u
► Sluit 23:00u

Meer info

 


delen:

Toon alle nieuwsberichten


wachten..
Array sluiten


SSL security © acteursspot.nl 2013 - 2017 | Design: aaa-design.nl | Techniek: paqqa!