Nieuws

profielfoto Hoe werkt Acteursspot en wat kun je er mee? 31-05-2015

Hoe werkt Acteursspot?

Acteurs:

Op Acteursspot.nl kan een acteur op een overzichtelijke en professionele manier zichzelf presenteren met al zijn of haar relevante acteer-informatie. 

Acteurs kunnen een Acteursspot-CV aanmaken én/of een eigen CV uploaden op Acteursspot. Zie voorbeeld. Wanneer je een eigen CV upload zal die i.p.v. het Acteursspot CV downloadbaar zijn. Wanneer je naast een eigen CV ook een Acteursspot CV hebt, is die info wel gewoon zichtbaar op jouw profiel. *Als tip wil ik meegeven om in jouw eigen (upload) CV niet jouw privé gegevens en adresgegevens te plaatsen. Mocht het nodig zijn dan kun je die gegevens overleggen nadat je contact hebt gehad met de opdrachtgever. 

Alle acteursprofielen beschikken over een kalender waarop de acteur zijn of haar beschikbaarheid kan aangeven. 

Je kunt er voor kiezen om uiterlijke kenmerken openbaar te maken voor alle Acteursspot bezoekers of alleen zichtbaar te laten zijn voor ingelogde opdrachtgevers.

Een acteur kan naast een Nederlandse bio ook een Engelse bio plaatsen. Acteursspot is namelijk ook volledig in het Engels te gebruiken. Wanneer een opdrachtgever Acteursspot in het Engels bekijkt, verschijnt automatisch de Engelse bio.

Met een Acteursspot-profiel heb je al jouw relevante informatie als acteur overzichtelijk bij elkaar. De link naar jouw profiel kun je tevens meesturen, bijvoorbeeld in reacties op overige oproepen. Zo hebben ook die opdrachtgevers al jouw relefante informatie in één profiel. Ook kun je de link naar jouw profiel delen op social media.

 

Er zijn voor de acteurs 2 mogelijke abonnementen:

“Plus-abonnement” (gratis)waarbij 30 video’s, 30 foto’s en 30 voiceclips geplaatst kunnen worden;  

“Pro-abonnement” (€ 5,- inclusief btw per jaar) waarbij je naast wat een Plus heeft ook een extra pagina krijgt. Een persoonlijke Acteursspot-homepage met knoppen naar jouw info, foto's, etc. Zie als voorbeeld. En zo ziet een Acteursspot-profiel er uit.  

Te allen tijde kan de acteur zelf zijn of haar profiel upgraden van Plus naar Pro of het profiel zonder opzegtermijn verwijderen. 

 

Opdrachtgevers:

Wat kan een opdrachtgever en hoe werkt het voor een opdrachtgever?

Een abonnement voor een opdrachtgever is gratis. Ook het zoeken naar en in contact komen met acteurs is gratis. Het contact met acteurs is zonder tussenkomst van derden en zonder bemiddelingskosten.

Door middel van het zoekfilter kan een opdrachtgever op elk gewenst niveau zoeken. Het zoekfilter maakt gebruik van alle info die een acteur dient in te vullen. Van speelleeftijd, kleur ogen tot maten, opleidingen en ervaring. Zo kun je als opdrachtgever tot op detail filteren. Het complete zoekresultaat aan acteurs kan als 'groep' met een gewenste titel worden opgeslagen. Een groep kan worden gedeeld met derden, zoals bijvoorbeeld een regisseur of een producent. 

Je kunt groepen te allen tijden aanpassen: acteurs uit een groep verwijderen en/of acteurs toevoegen. De groep hernoemen naar bijvoorbeeld het karakter uit de oproep of naar de naam van de betreffende productie. Ook diegene met wie een groep gedeeld is kan aanpassingen maken. Men kan in een groep zien wie wanneer er een aanpassing gemaakt heeft. Je kunt alle acteurs in een groep met een druk op de knop in één keer mailen. Je kunt een groep bijvoorbeeld ook doorsturen naar een castingbureau. Een castingbureau kan dan vervolgens contact opnemen met de acteurs en/of uitnodigen voor een auditie. Je kunt per karakter een zoekopdracht doen en de zoekresultaten als groepen opslaan. Zo kan een opdrachtgever tientallen groepen maken en deze te allen tijde inkijken. Zo heb je altijd alle info van alle acteurs per groep bij de hand.

Als Opdrachtgever kun je ook gratis castingoproepen plaatsen. Wanneer een acteur reageert op een oproep, kan de opdrachtgever daar per email een melding van ontvangen. Dat kan per aanmelding, per 5 of bij 10 aanmeldingen. Een opdrachtgever kan er ook voor kiezen om daar geen bericht van te ontvangen. Als ingelogd opdrachtgever kan hij of zij zien hoeveel aanmeldingen er zijn en hoe vaak de oproep is bekeken. Alle acteurs die gereageerd hebben op een oproep kunnen ook als groep  worden opgeslagen. Als groepsnaam kan bijvoorbeeld de titel van de oproep geven worden, naam van de productie of het karakter. Ook deze groep kan naar wens aangepast worden, Gedeeld worden met een regisseur en de acteurs tegelijk in één mail uitnodigen voor een auditie of doorsturen naar een castingbureau.

Acteursspot.nl is responsive. Dat houdt in dat het beeldformaat zich aanpast naar het formaat waarop het bekeken wordt. Dus ook goed te gebruiken op je mobiele telefoon en notebook.

Voorbeeld van hoe een zoekresultaat er uit ziet:

Wanneer je op een foto klikt verschijnt het profiel van de betreffende acteur. (Voorbeeld Acteursspot-profiel) Vanuit dit overzicht kun je met 1 bericht een 'groepsbericht' sturen. Tevens ontvangt de opdrachtgever een kopie van het bericht in zijn of haar inbox. Vanuit dit overzicht kun je ook de groep delen met bv een regisseur. (Die persoon moet zich ook aangemeld hebben om een 'groep' te kunnen bekijken en/of aanpassingen te kunnen maken)

 

 

Voorbeeld van hoe een overzicht aan groepen er uit ziet:

Wanneer je op een groep klikt krijg je een overzicht aan acteurs (zoals hierboven). Vervolgens kun je in de geopende groep weer aanpassingen maken, delen met bijvoorbeeld een castingburo, alle acteurs een bericht sturen, de groep hernoemen, groep bewaren of de groep verwijderen.


delen:

Toon alle nieuwsberichten


wachten..
Array sluiten


SSL security © acteursspot.nl 2013 - 2019 | Design: aaa-design.nl | Techniek: paqqa!