Castingoproep

Gezocht: acteur | Speelleeftijd: tussen 15 en 60 jaar | Productie: film.
Mannelijke acteurs (NL, DE, EN) voor lange speelfilm
Sinds 2008 maakt Doorn Eden Films korte speelfilms die op (internationale) filmfestivals spelen en vervolgens op ons Youtube kanaal worden geplaatst. Om onze films te bekijken nodigen we je graag uit op www.doorneden.com. Nu we elf korte films en meerdere co-producties hebben gemaakt waarmee we veel nominaties en enkele prijzen hebben onvangen zijn wij nu bezig met onze eerste lange speelfilm.

De 7 Wrekers is een spannende thriller die zich afspeelt in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog, net na de invasie van Normandië. Na een mislukte missie vermoedt een groep verzetsstrijders dat zij een verrader in de groep hebben. Terwijl iedereen elkaar wantrouwt is het voor de groep van groot belang om samen te werken willen zij de avond overleven. Het verhaal is fictief, maar gegrond in de werkelijkheid.

De film speelt zich af op één locatie, is intensief in dialoog en leunt erg op sterke acteerprestaties en het spannende verhaal. Qua soortgelijke films moet er gedacht worden aan een mix tussen Reservoir Dogs, The Thing en And Then There Were None gefilmd en gemonteerd in een klassieke stijl.

De 7 Wrekers is een lange speelfilm die onafhankelijk van subsidies, crowdfunding en grote productiebedrijven wordt geproduceerd. Deze manier van werken biedt ons veel vrijheid om een sterke, mainstream film te maken die commercieel veel potentie heeft. Naast dat de film vanzelfsprekend naar (internationale) filmfestivals wordt gestuurd worden er ook actief pogingen gedaan om de film in bioscopen en op Video on Demand platformen te krijgen.

We zijn op zoek naar maar liefst negen mannelijke acteurs voor zeer verschillende rollen. Zeven van deze rollen zijn voor Nederlandse acteurs, één voor een (accentloos) Duits sprekende acteur en één voor een (accentloos) Brits-Engelse acteur.

De draaidagen verschillen per rol, maar we willen sowieso drie rehearsal,- en kledingdagen organiseren waarin iedereen elkaar een beetje leert kennen, we het script doornemen en oefenen, authentieke kleding wordt gepast en waarin de acteurs bekwaam worden gemaakt in het omgaan met vuurwapens uit die periode.

De aangegeven leeftijden zijn vanzelfsprekend richtlijnen. Alle rollen hebben veel dialoog, tenzij anders aangegeven zijn dit Nederlandse rollen. De aangegeven draaidagen zijn inclusief eventuele uitloopdagen.

Pieter – Midden 30, ex-sergeant en de leider van de groep. Pieter is pragmatisch en eergetrouw. 10-13 draaidagen.

Jan – Begin 30, de tweede man van de groep. Heeft een natuurlijke rust en zweem van vriendelijkheid om hem heen, dit kan echter zo omslaan indien het nodig is. 12-15 draaidagen.

Frank – 15-18 jaar oud, verkenner van de groep. Frank is onervaren maar enthousiast, probeert zich te meten aan de ervaren rotten in de groep. 11-14 draaidagen.

Klaas – Eind 30, een rasechte Rotterdammer. Klaas heeft een harde achtergrond, is beresterk en heeft een ongezonde haat tegenover de Duitse bezetter. 12-15 draaidagen

Abraham – Begin 40, een Joodse verzetstrijder. Abraham is alles kwijt geraakt in de jaren van bezetting. 12-15 draaidagen.

Rinus – Eind 20, komt van origine uit een communistische groep. Is een beetje de vreemde eend in de bijt, maar een goede soldaat. 6-9 draaidagen

Dokter – Midden 50. Een lokale dokter die tijdens de missie als hospik optreedt. Heeft geen gevechtservaring en lijkt hierdoor angstig terwijl hij dat niet per sé is. 10-13 draaidagen

Majoor – begin 50, Duits sprekende rol. Een Duitse Majoor die na verschillende uitzendingen naar andere landen gestationeerd is in Nederland. Is slim en kan listig te werk gaan. 9-12 draaidagen.

Mr. French – Eind 40, Brits Engels sprekende rol. Britse spion die actief is in Nederland en waarschijnlijk meerdere operaties opzet en overziet. Heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog nog aan de frontlinies gestaan. 2-3 draaidagen.

Het liefst willen wij de film in januari/februari draaien, de exacte draaidagen worden met de geselecteerde acteurs overlegd. Eind oktober/begin november willen we de audities inplannen en eind november/december zullen de rehearsals plaats vinden.

De film wordt volledig door ons zelf gefinancierd, we kiezen er bewust voor geen gebruik te maken van subsidies of crowdfunding. Dit biedt veel mogelijkheden, maar ook enkele risico's. Hierom willen we iedereen die aan deze film meewerkt te vragen om dit zonder financiële vergoeding te doen maar tegen een procentuele vergoeding van eventuele opbrengsten gebaseerd op het aantal gewerkte uren.

Echter laten we je natuurlijk niet met lege handen staan, allereerst speel je natuurlijk een grote rol in een lange speelfilm, krijg je een credit op IMDb, zorgen we op de set goed voor je qua catering en mocht de film (financieel) een succes worden dan deel je hier op eerlijke wijze in mee.

Heb jij interesse in één van deze rollen? Stuur dan een e-mail naar mail@doorneden.com met daarin je interesse in de specifieke rol, een aantal foto's van jezelf, je showreel en CV! Heb je nog vragen naar aanleiding van deze oproep? Stel ze gerust en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk.
Vergoeding:
geen vergoeding
Einde reactietermijn:
17-10-2018 (nog -6 dagen)
Opdrachtgever:
Doorn Eden Films
Deze castingoproep is 114 keer bekeken
Helaas, dezen castingoproep is verlopen. Je kunt niet meer reageren op deze castingoproep.

Terug naar overzicht
delen:

wachten..

SSL security © acteursspot.nl 2013 - 2018 | Design: aaa-design.nl | Techniek: paqqa!